הוראות הכנה
מרכיבים
לסירופ סוכר -לא חובה אבל מוסיף ברק לעוגה
? 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
? 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
? 1/2 כפית תמצית וניל
? קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
? 770 גרם (51/2 כוסות) קמח
? 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
? 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
? 3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
? 3 ביצים גדולות (מספר 1)
? 180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים
? 1 כפית תמצית וניל
? קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
? 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
? 1/2 כפית מלח
למלית:
? 750 גר' ממרח שוקולד ? השחר?
? 150 גר' עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון.
אופן ההכנה
א. מכינים את הסירופ:
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
ב. מכינים את הבצק:
1. מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים:
5. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס?מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.
6. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך)- המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
7. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
8. מוציאים את הקראנצ'ים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון