הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1כוס (+) מים
1/4 כוס שמן לבצק, ועוד מעט לטיגון
2 בצלים גדולים
250 גרם בשר שייטל (מספר 13) או חזה עוף, או פרגיות.
3 ביצים קשות, מקולפות
כורכום
כמון
מלח
פלפל שחור
ביצה להברשה
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים מים ושמן, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים מעט את הבצק, ומניחים אותו בצד לשעה התפחה.
2. מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן. אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון (מעט מאוד), מלח ופלפל שחור. מערבבים טוב ומניחים בקערה.
3. מטגנים בנפרד את קוביות הבשר כ-2 דקות על אש גבוהה, ומעבירים את הבשר לקערה עם הבצל.
4. חותכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות וגם אותן מוסיפים לקערה עם הבצל והבשר. מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה וכתומה (מהכורכום).
5. ממלאים את הבצק: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. כל חלק כזה מחלקים לשני עיגולים, אחד גדול מעט מהשני (סה"כ הבצק מתחלק ל-6 חלקים). מרדדים על נייר אפייה את העיגול הקטן יותר לקוטר של כ-16 ס"מ ומניחים עליו 2 כפות גדושות מהמילוי. מרדדים גם את העיגול הגדול, כך שיהיה גדול במעט מהעיגול שעליו המילוי. מותחים את הבצק על המילוי, תוחבים את השוליים מתחת לעיגול התחתון ומהדקים טוב בצדדים. עושים כך עם שאר החלקים.
6. מורחים ביצה טרופה מעל המאפים, מפזרים מעל שומשום וקצח לקישוט, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שגוון הלחם נהיה זהוב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון