הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' משר שמן מעושן (בייקון או חזה אווז)
1 בצל גדול קצוץ
2 ענפים של סלרי אמריקאי קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים קטן
2 שיני שום קצוצות דק
2 כוסות אפונה יבשה
8 כוסות ציר ירקות ועוף
2 עלי דפנה
1 כפית רוזמרין יבש
מלח ופלפל
2 כוסות אפונה קפואה
1 כף חומץ
אופן ההכנה
1. משחימים בסיר על אש קטנה את הבשר המעושן לקריספי.
2. מסננים את השומן ומשאירים בסיר כשתי כפות שומן מומס.
3. מוסיפים בצל, גזר, סלרי ושום לסיר, ומקפיצים כמה דקות עד לריכוך קל.
4. מוסיפים את האפונה היבשה, הציר, עלי הדפנה, הרוזמרין ומל"פ.
5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד לריכוך מלא של האפונה והסמכה של המרק.
6. מערבבים פנימה את האפונה הקפואה.
7. מוסיפים את החומץ, ומתקנים תיבול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון