חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפינס גזר לחים וטעימים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפינס גזר לחים וטעימים. קלים להכנה ומתוקים במידה הנכונה
מאפינס גזר לחים וטעימים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפינס גזר לחים וטעימים. קלים להכנה ומתוקים במידה הנכונה
הוראות הכנה
מרכיבים
למאפינס:
2 ביצים
180 גרם סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת
50 מ"ל שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
250 גרם גזר מגורר
מיץ סחוט מתפוז (מינוס כף מיץ לציפוי)
200 גרם קמח לבן
1.25 כפית אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית אבקת אפיה
0.5 כפית מלח שטוחה
1.5 כפית קינמון טחון
0.5 כפית ציפורן טחון
0.5 כפית אגוז מוסקט טחון
0.25 כפית תבלין זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
100 גרם אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
4-5 קוביות שוקולד לבן
כף חמאה מומסת
כף חלב
כף מיץ סחוט מתפוז
אופן ההכנה
למאפינס:
קערה א:
לערבב ביצים, סוכר לבן וסוכר חום, חמאה, שמן, תמצית וניל, מיץ מתפוז למרקם חלק.
קערה ב:
לערבב קמח, סודה, אבקת אפיה, מלח, קינמון, מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן.
לערבב א+ב למרקם אחיד, ולהוסיף גזר ואגוזי מלך.
אם המלית יוצאת קצת יבשה אפשר להוסיף טיפה שמן.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לחלק את המלית בתבנית מאפינס (אני משתמשת בכוסות נייר חד פעמיות אורגניות ללא צבע, חתוכות, כ-14) ולאפות כ25 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש. יש להקפיד לא לייבש את המאפינס.
להוציא ולהניח לקירור.
לציפוי:
במיקרו לחמם את החמאה והשוקולד עד למירקם אחיד.
לערבב פנימה אבקת סוכר ומיץ תפוזים. ולהוסיף חלב עד שהמרקם מעט יותר סמיך ממרקם של יוגורט. לזלף מעל המאפינס ולהניח למספר דקות עד להתקשות.
בתאבון 🙂
מגיש: garberit
מקור:
שתף את המתכון