חצילים brמבחינתי חציל הוא הירק האולטימטיבי במטבח, ניתן להכין ממנו מנות ראשונות, סלטים ,תוספות, לשלב אותו במנות עקריות ואפילו בקינוחים. brהחציל הוא ירק דומיננטי אותו ניתן למצוא ,אין כמעט ארץ שלא מתהדרת במנת חציל המאפינת אותה,החציל הרומני,המוסקה היוונית ועוד..........
|
|
חצילים brמבחינתי חציל הוא הירק האולטימטיבי במטבח, ניתן להכין ממנו מנות ראשונות, סלטים ,תוספות, לשלב אותו במנות עקריות ואפילו בקינוחים. brהחציל הוא ירק דומיננטי אותו ניתן למצוא ,אין כמעט ארץ שלא מתהדרת במנת חציל המאפינת אותה,החציל הרומני,המוסקה היוונית ועוד..........
|
הוראות הכנה
מרכיבים
קרפצ´ו חצילים עם גבינת פקורינו ובצל כבוש (מיועד לארבעה סועדים)
3 חצילים ארוכים וצרים פרוסים לטבעות בעובי של כ- 8 מילימטר.
20 עלי בזיליקום חתוכים דק לשערות
מיץ מ-3 לימונים
כפית חומץ בלסמי איכותי לכל צלחת
מלח
פלפל שחור גרוס דק
שמן זית
גבינת פיקורינו מגוררת (עדיף לעשות זאת לבד מגוש ).
לבצל הכבוש
3 בצלים אדומים חתוכים לקוביות
5 כפות סוכר
3 כפות חומץ תפוחים
1/2 כוס יין לבן יבש
2 עלי דפנה
1 נעץ ציפורן
10 גרגרי פלפל אנגלי
אופן ההכנה
חצילים
מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מניחים את פרוסות החציל זה לצד זה על תבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת טוב בשמן זית.
ממליחים בעדינות רבה ונותנים לחציל לנוח כ-10 דקות בלבד.
מכניסים לתנור ל-, כ- 20 דקות או עד שהוא משחים ומתרכך.
מקררים, ומניחים על צלחות כשהחציל מכסה את כל תכולת הצלחת.
בצל כבוש
בסיר קטן ובחום נמוך מביאים לרתיחה את כל חומרי הכבישה .
מוסיפים את קוביות הבצל ומבשלים כ- 3 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הבצל להתקרר בסיר.
הכנת המנה
בעזרת מברשת מורחים מעט מיץ לימון ,וחומץ בלסמי .
בוזקים מלח ופלפל שחור על החצילים המשוחים , מפזרים את שערות הבזיליקום באופן אחיד על כל פני הקרפצ´ו ויוצקים שמן זית באופן נדיב .מפזרים את הפיקורינו ממעל ,ומניחים במרכז הצלחת תלולית קטנה של בצל כבוש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון