הוראות הכנה
מרכיבים
125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
55 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1 ביצה בגודל M
225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר
90 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
100 גרם (1/2 מכל = 1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמנת חמוצה 27% שומן
150 גרם (2/3 כוס פחות 1 כף) חלב
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
מנפים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה.
מקציפים את הביצה, ולאחר שהיא מקבלת נפח מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים בהדרגה את השמן ומקציפים עוד מעט, עד שהוא נטמע בקציפה.
מקפלים את תערובת הקמח לתוך קצף הביצים. מערבבים את השמנת עם החלב, ומקפלים גם אותם לתוך הקציפה.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים עוד שעה עד שעה וחצי, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון