הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
חבילה עוגיות לוטוס = 250 גר'(ללא עטיפת הניילון לכל עוגיה. בשביל מה?)
80 גר שקדים מולבנים
70 גר' חמאה מומסת
למלית:
450 גר'גבינת מסקרפונה (במקור זו גבינת שמנת 30%).
כוס ממרח לוטוס.
2 מיכלים שמנת מתוקה.
4 כפות אבקת סוכר.
לשכבה עליונה:
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
10 עוגיות לוטוס טחונות דק.
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
1. טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס והשקדים עד דק.
2. מערבבים פנימה את החמאה המומסת. מניחים בכל כוס הגשה 2-3 כפיות מהמסה, ומהדקים היטב עם תחתית של כוסית קטנה (השתמשתי בכוסית לטקילה). א בגב של כף.
הכנת הציפוי:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם א. סוכר עד לקצפת יציבה. מכניסים לשקית זילוף. שתמתין.
הכנת המלית:
1.מקציפים שמנת מתוקה עם א. סוכר, ומניחים בקערה.
2.מקציפים את הגבינה עם ממרח הלוטוס לתערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת 3 כפות מהקצפת, ומקפלים פנימה את שאר הקצפת.
הקונסטרוקציה:
ממלאים בקרם הגבינה עד גובה 2/3 מהכוס, ומזלפים מלמעלה קצפת.
מכסים כל כלי בניילון נצמד ומשאירים ללילה שלם, מינימום 4 שעות - במקרר.
לפני הגשה - מפזרים למעלה מעט מהעוגיון הטחונות.
אני הגשתי עם תותים קצוצים.
יאמי!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון