חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות עוף רכות, בטעם מרענן
קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות עוף רכות, בטעם מרענן
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל, מגורר דק
1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)
1 ביצה, טרופה
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד (אם רוצים)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל לבן גרוס טרי
1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (אם רוצים)
שמן לטיגון
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל לא גדול, קצוץ לקוביות
4 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות לימונים כבושים קצוצים
1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
1 כף זרעי כוסברה יבשה, כתושים
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן גרוס טרי
3 עגבניות, קלופות וחתוכות גס
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר מים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומשהים במקרר כשעה.
2. יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט, בידיים רטובות או משומנות.
3. מחממים שמן לטיגון בסיר רחב בגובה כ-3 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות 7-5 דקות, עד שהן משחימות. מספיגים על מגבות נייר.
להכנת הרוטב:
1. מחממים סיר רחב עם השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
2.מוסיפים את השום, הלימונים ואת התבלינים. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים ומוסיפים את המים.
3.מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
התבשיל משתבח אחרי לילה במקרר. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס ועם שעועית ירוקה חלוטה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון