הוראות הכנה
מרכיבים
פילה סלומון ללא עור
3 לימונים סחוטים למשרה + מים
שמן זית
בצל בינוני
3 שיני שום פרוסות
פלפל אדום
3-4 עגבניות בשלות
קופסא קטנה רסק עגבניות
קופסאות שימורי חומוס (א חובה)
1 כף פפריקה אדומה בשמן
1 כפית כמון
מלח ופלפל
1/2 כפית חוואיז? מרק
אופן ההכנה
1. פורסים את הדג לפרוסות אישיות. מניחים בכלי ושופכים מעל פרוסות הדג את הלימון הסחוט. מוסיפים מים עד כיסוי.
2. מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ והשום הפרוס עד הזהבה קלה. מוסיפים פלפל קצוץ לדקה או שתיים, ומוסיפים את העגבניות לעוד שתים - שלוש דקות. אם משתמשים בחומוס, זה הזמן להוסיף לרוטב. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים וכרבע כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-35-40 דקות.
3. מוציאים בעדינות את פרוסות הסלמון ממיץ הלימון, מניחים מעל הרוטב שבישלנו, מכסים מעט ברוטב ומבשלים עוד 10 דקות.
מגישים עם חלה חמה וטרייה.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון