הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס חומוס יבש
2.5 כוסות מים להשריה
2 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה דק (אפשר גם בלי)
1/4 כוס מיץ לימון ( יותר למי שאוהב קצת חמיצות)
אופן ההכנה
רוחצים את החומוס ומשרים במים - שימו במקרר לילה לפני ההכנה
מבשלים את החומוס 3-4 שעות (באותם המים שהושרה בהם) על אש גבוהה עד שיתרכך, מדי פעם מוציאים את הקליפות שצפות מעל המים (אם מקלפים את הגרגרים זמן הבישול מתקצר והחומוס יוצא חלק יותר)
מסננים את החומוס מהמים ( שומרים את המים בצד) מכניסים לבלנדר או מעבד מזון עם שאר המרכיבים, אפשר לטעום להוסיף מלח ולימון לפי הטעם, אם יוצא סמיך מדיי אפשר להוסיף קצת ממי הבישול רק להיזהר שלא לדלל מדיי את החומוס.
בתאבון!
במנה 290 קלוריות, 9.5 ג` חלבון, 22 ג` שומן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון