זה מתכון שבדי - הארד קור, לאמיצים שבכם לאלו שמעיזים, התוצאה יפה על הצלחת וטעימה מאד, ארוחת סמרגוסבורד שבדית מסורתית כוללת הן מאכלים קרים והן חמים. לחם, חמאה וגבינה מהווים תמיד חלק מהארוחה. מקובל לפתוח במנות דג קרות המבוססות לרוב על הרינג, סלמון וצלופח. לאחר מכן נאכלות מנות קרות אחרות ולאחריהן - מנות חמות. לעתים כלולות גם מנות קינוח בסמרגוסבורד. br brס?מ?רגו?סב?ורד (משבדית: Sm?rg?sbord) היא ארוחת מזנון סקנדינבית. בנורבגיה היא נקראת koldtbord ובדנית - kolde bord. השם סמרגוסבורד הפך להיות מזוהה בינלאומית עם ארוחה זו בעקבות התערוכה העולמית של ניו יורק (1939), בו המשלחת השבדית הגישה ארוחה כזו br br
|
|
|
זה מתכון שבדי - הארד קור, לאמיצים שבכם לאלו שמעיזים, התוצאה יפה על הצלחת וטעימה מאד, ארוחת סמרגוסבורד שבדית מסורתית כוללת הן מאכלים קרים והן חמים. לחם, חמאה וגבינה מהווים תמיד חלק מהארוחה. מקובל לפתוח במנות דג קרות המבוססות לרוב על הרינג, סלמון וצלופח. לאחר מכן נאכלות מנות קרות אחרות ולאחריהן - מנות חמות. לעתים כלולות גם מנות קינוח בסמרגוסבורד. br brס?מ?רגו?סב?ורד (משבדית: Sm?rg?sbord) היא ארוחת מזנון סקנדינבית. בנורבגיה היא נקראת koldtbord ובדנית - kolde bord. השם סמרגוסבורד הפך להיות מזוהה בינלאומית עם ארוחה זו בעקבות התערוכה העולמית של ניו יורק (1939), בו המשלחת השבדית הגישה ארוחה כזו br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמוני ביצה שלמים (לא מבושלים)
1/2 כוס בצל קצוץ דק
8 אנשובים נקיים מעצמות קצוצים דק
אופן ההכנה
מתאים לארבע מנות, בכל צלחת שמים עיגול של בצל קצוץ מעליו עיגול קטן יותר של אנשובי ומעליו החלמון, אמורה לצאת צורת פירמידה כשכל עיגול קטן יותר בסנטימטר בערך מהעיגול מעל (ראו תמונה), והמנה מוכנה, מגישים וכל אחד מערבב לו בצלחת לפני שאוכלים, מצוין עם לחם שום.
במנה 120 קל`, 6 ג` חלבון, 9 ג` שומן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון