חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרואסון - pate a croissants
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמו בצרפת. בול.
קרואסון - pate a croissants
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמו בצרפת. בול.
הוראות הכנה
מרכיבים
330 גרם קמח
8 גרם מלח
33 גרם סוכר
10 גרם שמרים טריים
200 גרם חלב (כוס)
200 גרם חמאה לקיפול בבצק
1 ביצה למריחה
אופן ההכנה
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה.
2. מערבבים בנפרד את החומרים הרטובים, כאשר את השמרים ממיסים בתוך החלב תוך כדי חימום קל של החלב.
3. יוצרים גומה בחומרים היבשים ומוסיפים את החומרים הרטובים.
4. לשים את הבצק בעזרת "קלף" פלסטיק או כף עץ עיבוד מינימלי עד שהבצק מגובש, צרים כדור, חורצים בו איקס ומפרידים מעט את החלקים של הבצק (לא לגמרי).
5. עוטפים בניילון נצמד בנינוחות (לא צמוד מדי) ומניחים לבצק לנוח במקרר לשעתיים.
6. מרדדים את החמאה בין שני ניירות אפייה עד שהיא גמישה לעבודה אבל לא רכה. מעצבים אותה בצורת מרובע מבלי לגעת בה בידיים!
7. על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק מהמרכז לפינות, כאשר משאירים "גבעה" של בצק במרכז.
8. מניחים את ריבוע החמאה על ה"גבעה" במרכז עלה הבצק ועוטפים את החמאה בבצק על ידי כיסוי של החמאה על ידי הפינות של הבצק בצורת מעטפה.
9. מסובבים את הבצק 90 מעלות ומרדדים לעלה שגודלו פי 3 מהעלה המקורי.
10. מקפלים שליש על שליש.
11. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.
12. מוציאים את הבצק, מרדדים את העלה שוב לגודל של פי 3 מהגודל המקורי ומקפלים שוב שליש על שליש.
13. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שוב.
14. מרדדים את הבצק שוב ומקפלים שוב שליש על שליש.
חשוב מאד להקפיד לקמח היטב את הבצק ואת משטח העבודה בזמן הרידוד על מנת למנוע הידבקות של הבצק והחמאה למשטח העבודה!!!
15 מקררים את הבצק לחצי שעה נוספת, ואז אפשר לרדד את הבצק, לחתוךך למשולשים שווי צלעות, לחרוץ חריץ באורך סנטימטר במרכז בסיס המשולש, להפריד מעט את חצאי הבסיס ולגלגל מהבסיס לקודקוד המשולש מבלי לגעת במרכז הקרואסון, עד שמגיעים לקודקוד.
16. מניחים את הקרואסונים על מגש עם הצד היפה כלפי מעלה, מורחים בביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
17. לפני האפייה מורחים שוב בביצה טרופה.
18. אופים את הקרואסונים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שהם תפוחים ושחומים.
19. אחרי האפייה מורחים על הקרואסונים סירופ סוכר ביחס של 1:1 מים וסוכר.
אפשר לעשות קרואסונים עם שוקולד "לחם שוקולד" אם חותכים את הבצק לאחר הרידוד למרובעים, לוקחים מקלוני שוקולד לאפייה ומניחים מקלון אחד על אחת מצלעות המרובע, מגלגלים עד שהבצק עוטף את מקלון השוקולד, מצמידים לבצק המגולגל עוד מקלון שוקולד ומגלגלים עד לכיסוי של המקלון השני. מניחים את לחם השוקולד כאשר הקצה החופשי של הבצק נמצא כלפי מטה.
מורחים ביצה טרופה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. אופים כמו שאופים את הקרואסונים הרגילים. מתקבלות 10 יחידות של "לחם שוקולד".
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון