חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם איטלקי של ארז קומורובסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין על הלחם של קומורובסקי. מזכיר אתהלחמים שהיה האיש שלי מביא כל בוקר מהמכולת בכפר בטוסקנה. שנים ניסיתי לשחזר, ורק הפעם, בשימוש בקמח פסטה, הצלחתי להתקרב מאד. מנסיון - להתחיל ערב לפני.
לחם איטלקי של ארז קומורובסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין על הלחם של קומורובסקי. מזכיר אתהלחמים שהיה האיש שלי מביא כל בוקר מהמכולת בכפר בטוסקנה. שנים ניסיתי לשחזר, ורק הפעם, בשימוש בקמח פסטה, הצלחתי להתקרב מאד. מנסיון - להתחיל ערב לפני.
הוראות הכנה
מרכיבים
650 גרם קמח לחם (השתמשתי בקמח לבן פשוט)
350 גרם קמח לפסטה
700-750 גרם מי קרח
30 גרם שמרים טריים/כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מנפים את קמח הלחם לקערה גדולה ולאחר מכן מנפים את קמח הפסטה ומערבבים. מוסיפים לקערה את השמרים.
2. יוצקים מים קרים ולשים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מספר דקות נוספות. יוצקים את שמן הזית ולשים דקה נוספת.
4. משמנים היטב קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק ומכסים בניילון. מניחים להתפחה למשך 45 דקות. בתנועות לישה מהירות "מורידים" את הבצק ומניחים להמשך התפחה ל-45 דקות נוספות.
5. מקמחים בנדיבות את משטח עבודה בקמח פסטה. מוציאים את הבצק מהקערה בעדינות אל משטח העבודה. מקמחים מעט את הבצק מעט ומחלקים ל-4 חלקים בצורת גליל. מניחים את הגלילים על משטח מקומח בקמח פסטה, להתפחה של 15-20 דקות.
6. מחממים לתנור ל-240 מעלות.
7. יוצרים מהגלילים כיכרות ארוכים מקומחים בהרבה קמח פסטה, ומניחים על גבי ניירות אפייה להתפחה של כ-45 דקות. חורצים כל כיכר לאורכה.
8. אופים בתנור חם עם אדים (אפשר להניח על תחתיתו תבנית מלאה במים) 25-30 דקות.
9. מוציאים את הלחמים ומניחים להצטנן על גבי רשתות. מגישים עם עגבניות מרוסקות ושמן זית.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון