חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבד קצוץ (של אמא שלי)רחל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבד קצוץ (של אמא שלי)רחל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם כבד עוף - טריים
6 ביצים
שומן עוף
שמן זית
5 בצל - (ארבעה פרוסים דק ועוד אחד קצוץ דק)
מלח
פלפל
1 כפית/ות חומץ בלסמי
0.5 כפית/ות סוכר חום
אופן ההכנה
הכנת שמאלץ ביתי: אצל אותו קצב עופות בשוק קונים בפרוטות כמות נאה של עורות ושומן של עוף. כשמגיעים הביתה, קוצצים את העורות והשומן לפיסות בגודל 2-1 ס"מ. קוצצים דק בצל אחד ומוסיפים לו מעט מלח. ממיסים את פיסות השומן והעורות בסיר כבד על להבה בינונית. מערבבים בכף עץ ולא מרפים עד שרצועות העור הופכות שחומות ופריכות. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שיזהיב. מעבירים את תכולת המחבת לכלי, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור עד שהשומן נקרש והופך לשמאלץ. שומרים במקרר ומשתמשים (מלבד במתכון כבד קצוץ) למריחה על לחם, לטיגון ביצים או לכל מלאכת טיגון אחרת.
הכנת הכבד הקצוץ: מכניסים את הביצים לסיר קטן. מוסיפים חצי כפית מלח ומים עד לכיסוי נדיב. מביאים הכל לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה. מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם לסיר מים קרים שיעצרו את הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים. קולפים את הביצים וחותכים לרבעים.
במחבת כבדה במיוחד מחממים על להבה בינונית ארבע כפות שמאלץ יחד עם שתי כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים (את הבצל הקצוץ שומרים לסוף). ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד לשקיפות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת היטב (אם אין מכסה אז עם נייר אלומיניום) ומבשלים שלושת רבעי השעה. מסירים את הכיסוי ומוסיפים את חומץ הבלסמי ואת הסוכר. מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והבצלים נעשים שחומים. מסירים מהאש.
במחבת אחרת מחממים על להבה גדולה שתי כפות שמאלץ יחד עם כף שמן זית. מוסיפים את הכבדים. ממליחים ומפלפלים. מטגנים שלוש דקות והופכים לצד השני. ממליחים ומפלפלים, מטגנים שלוש דקות ומסירים מהאש.
מעבירים את תכולת שתי המחבתות (עם השמן!) ואת הביצים למעבד מזון והופכים את הכל לממרח במרקם שאוהבים. מעבירים את הממרח לקערה. מוסיפים את הבצל הקצוץ מערבבים. כמויות השמאלץ ניתנות להגדלה, כאשר את המידה והגבול קובע הקרדיולוג
מגיש: yod12
מקור:
שתף את המתכון