הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס חלב
1/2 כוס קמח עוגות
1/2 כוס קמח חיטה מלאה
כפית א.אפייה
2 כפות גדושות אינסטנט ווניל
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית מלאה
כפית תמצית ווניל
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-170 מעלות
להקציף ביצים על מהירות גבוהה. כשנוצר קצף להוסיף בהדרגה את הסוכרים עד להטמעה.
להוריד מהירות ולהוסיף את החלב בזרם דק.
לערבב בקערה נפרדת את הדבש, שמן, תמצית ווניל וטחינה. להוסיף בזרם דק לתערובת תוך כדי עירבול איטי.
לנפות לקערה יבשה את הקמחים, אבקת האפייה, אינסטנט ווניל וקינמון. להוסיף בהדרגה לתערובת תוך עירבול איטי.
להמשיך לערבל במהירות איטית עד לקבלת בלילה אחידה.
לרפד בנית שקעים בעטרות נייר, לרסס קלות בספריי שמן, לצקת את הבלילה ולאפות כ-20 דקות עד שקיסם יוצא נקי.
(ניתן לאפות כעוגה- להכפיל כמויות ולאפות בתבנית 24 כשלושים וחמש דקות)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון