חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי כרוב (או עלי גפן) ממולאים של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש מאכלים שמספרים לנו את ילדותנו, מזכירים לנו ריחות וטעמים... brהכרוב או עלי הגפן הממולאים, הם אחד מהם brביתי, מחמם, טעיםםםם
עלי כרוב (או עלי גפן) ממולאים של אמא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש מאכלים שמספרים לנו את ילדותנו, מזכירים לנו ריחות וטעמים... brהכרוב או עלי הגפן הממולאים, הם אחד מהם brביתי, מחמם, טעיםםםם
הוראות הכנה
מרכיבים
כרוב עגול ושלם (לא גדול מדי) או עלי גפן
למילוי:
1 כוס אורז
1 בצל בינוני מגורד דק
עלי סלרי קצוצים דק
עלי כוסברה קצוצים דק
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
3 שיני שום
3-4 כפות שמן לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון גדול
1.5 או 2 כוסות מים רותים
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את כל הכרוב וממלאים אותו במים ומלח
מביאים לידי הרתחה, ולאחר כדקה מכבים את האש ומכסים את הסיר.
ממתינים שהמים יתקררו קצת (באופן שיהיה אפשר לגעת בהם)
בינתיים... מכינים ומערבבים את כל חומרי המלית ביחד.
מפרידים את עלי הכרוב בעדינות כדי שלא יקרע
ואז... יש שתי אפשרויות:
האחד - כשיש עלי כרוב קטנים יחסית, או מי שרוצה, יכול להשתמש בכל העלה, ואת החלק העבה יותר פשוט למעוך בעדינות
השני - להסיר את הציר העבה שבעלה, ובכך ליצור שני עלים נפרדים
ממלאים את עלי הכרוב או הגפן במלית אורז (לא מנופח מדי) ומגלגלים היטב. מניחים בצד.
בסיר רחב ונמוך מטגנים קלות 3 שיני שום קצוצות בשמן (לא להפחית בשמן)
מסירים מהאש ומניחים בתוך הסיר את העלים המגולגלים אחד ליד השני. לאחר שסיימנו שכבה ראשונה, להניח את השכבה השנייה.
מתבלים מלמעלה במלח ובפלפל
לוקחים צלחת שאינה מכסה את כל פתח הסיר, אך יכולה לכסות את רובו, ומניחים הפוך מעל כל הממולאים.
שופכים לצדדים את מיץ הלימון והמים (אפשר לטעום ולוודא שהחמיצות מתאימה, ולהוסיף עוד מיץ לימון)
מניחים על אש בינונית ומרתיחים.
לאחר הרתחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות.
והחלק הכי קשה -
לאחר סיום הבישול, משאירים את הסיר כ-10 דקות 'לנוח' ולספוג טעמים.
ורק אז אפשר לאכול...
ב ת י א ב ו ן !
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון