למי שלא אוהב חומרים משמרים המתכון הזה בשבילו.ציר מרק איכותי שימלא את הבית בריח של אוכל חם וניחוחות חורפיים. המתכון המופיע לעיל משמש כבסיס להרבה מאכלים ולמרקים. מתכון המצורף משמש הרבה מסעדות ושפים בהכנת מנות .בכל מסעדה יוקרתית תמיד תמצאו סיר שף ציר כבסיס למאכלים כגון: ריזוטו,מרקים,פסטות וכו.
|
|
למי שלא אוהב חומרים משמרים המתכון הזה בשבילו.ציר מרק איכותי שימלא את הבית בריח של אוכל חם וניחוחות חורפיים. המתכון המופיע לעיל משמש כבסיס להרבה מאכלים ולמרקים. מתכון המצורף משמש הרבה מסעדות ושפים בהכנת מנות .בכל מסעדה יוקרתית תמיד תמצאו סיר שף ציר כבסיס למאכלים כגון: ריזוטו,מרקים,פסטות וכו.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
2 קילו עצמות עוף עצמות גב, כנפיים, גרונות. מומלרגליים מנוקות.
בצל - גדול, שלם עם קליפה שטוף
2 גזר חתוך גס מאוד לחצי
פטרוזיליה חבילה
שמיר - גבעולים
4 ענפים טימין
3 סלרי עלים - ענפים קצוצים גס, גם שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1 כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
1 כפית/ות פלפל שחור - גרגירים
1 כפית/ות מלח גס
3 ליטר מים
4 כפות שמן זית
ראש שום שלם עם קליפה שטוף
אופן ההכנה
אופן ההכנה :לחמם את השמן זית לטגן את הבצל השום והטימן . להוסיף את עצמות עוף ולטגן למשך 5 דקות . לאחר מכאן להוסיף את המים החמים ולבשל למשך 3 שעות. ולאחר מכאן לסנן היטב להעביר לקופסאות . ניתן להוסיף למרקים,פסטות,ריזטו וכו משדרג את המנות בצורה משמעתית
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון