הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים (גדולות)
1/2 כוס מים
1 כף שמן
1/2 כפית מלח
1+1/2 כוסות קמח (ואם צריך עוד אז מוסיפים)
אופן ההכנה
1. סיר גדול מלא במים שהומלחו (כמו לפסטה) - מרתיחים.
2. בינתיים מכינים את העיסה - נותנים בקערה את כל החומרים למעט הקמח, וטורפים היטב.
3. מוסיפים את הקמח לסירוגין, עד לעיסה רכה רכה, כמו בצק לספינג'. להזיהר מתערובת דלילה מאד, שתתמוסס ותיעלם בהרתחה.
4. כשהמיים רותחים, מציבים מסננת עם חורים גדולים מעל הסיר, ובעזרת כף הגשה רחבה מועכים את העיסה למים (כמו טפטופים). את הכמות הזו הכנתי בשתי נגלות.
5. כשהבצקניות צפות, מוציאים אותן לקערה בכף מחוררת. מוסיפים טיפת שמן ומערבבים, כדי למנוע הידבקויות.
6. לפני ההגשה שים במחבת עם מעט מרוב הגולש ומחממים. אפשר להמיס במחבת מעט חמאה וכמה עלי מרווה קצוצים, ולטגן את הבצקניות לחימום. ניתן להוסיף גם פירורי לחם לחמאה, לטגן טיפה, ולאז להוסיף את הבצקניות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון