הוראות הכנה
מרכיבים
2 קג' כנפיים מנוקות היטב.
2 פלפלים מכל הצבעים פרט לירוק-פרוס לרצועות דקות
בצלים-פרסה, בצל לבן, בצל אדום - פרוס לטבעות
פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקות
3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות
חצי קופסא עגבניות מרוסקות
ראש שוםמפורק מנוקה ופרוס.
תבלינים-כפית סומק, כפית כמון, כפית קארי , חצי כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
שמן זית
כף שמן קוקוס
אופן ההכנה
1. מאדים היטב את כל הבצלים בשמנים.
2. מוסיפים את הפלפל החריף .
3. מוסיפים את הפלפלים הפרוסים.
בזמן הוספת הירקות לדאוג לערבב כל הזמן את הירקות
4. מוסיפים את הגזרים הפרוסים.
ולבסוף את השום המנוקה והפרוס וממשיכים לערבב ולאדות את כל הירקות.
5. מוציאים את כל כבודת הירקות לצלחת ובמקומם שמים את הכנפיים, מאדים אותם מכל הצדדים ואז מחזירים בחזרה את הירקות.
6. מכסים את כל התכולה המכובדת הזאת עם מים רותחים ואז מכניסים פנימה את כל התבלינים ואת העגבניות המרוסקות.
7. מכסים ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה.
8. לבדוק את התיבול ולתקן לפי הטעם.
לדעתי אפשר לאפות את זה גם בתנור-רק להשגיח שהנוזלים לא יתאדו לגמרי.
להגיש עם - ניוקי תפוחי אדמה, ארז מכול סוג, פירה תפוחי אדמה ועוד ועוד.
טעים טעים!!!!
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון