הוראות הכנה
מרכיבים
לקבב:
? 600 גרם בשר טלה טחון - אפשר בשר בקר מעורב בשומן כבש.
? ?חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
? ?כוס בצל קצוץ דק
? ?כפית מלח
? ?כפית כמון
? ?כפית פלפל שחור
? לעולש בר
? ?צרור עולש בר
? ?2 בצל לבן חתוך לרצועות
? ?חצי כוס שמן זית
? ?כפית מיץ לימון
? ?קורט מלח
? לפריקה
? 2 כוסות פריקה (חיטה מעושנת )
? 4 כוסות ציר עוף
? כפית מלח
? בצל לבן קצוץ
? כף חמאה
? חצי כוס צנוברים
? כף שמן זית
? לקרם עגבניות
? ?4 עגבניות
? ?4 שיני שום
? ?2 כפות שמן זית
? ?מעט מלח
? ?מעט פלפל שחור
? ?להגשה - טחינה אלארז
?
?
אופן ההכנה
להכנת הקבב:
בתוך קערה מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ ופטרוזיליה הקצוצה מתבלים במלח ופלפל ומח
לקים לקבבים במשקל 50 גרם וצולים בפלנצ'ה .
להכנת העולש:
שוטפים את העולש בר וחותכים גס. חולטים במים רותחים ל-4 דקות , מעבירים למי קרח ומסננים.
במחבת מזהיבים את הבצלים עם שמן זית מוספים את העולש. מקפיצים לכמה דקות ומתבלים במלח ומיץ לימון.
להכנת הפריקה:
משרים את הפריקה במים קרים לחצי שעה ומסננים.
בתוך סיר מזהיבים את בצל עם הצנוברים בשמן זית מוספים את הפריקה המסוננת, ומוסיפים את ציר העוף והחמאה ומבשלים כמו אורז. ל20 דקות על אש נמוכה.
להכנת קרם העגבניות:
שורפים את העגבניות על אש גלויה .מורידים מהאש ומקלפים. ומכניסים למיקסר, טוחנים עם שום שמן זית ומתבלים במלח פלפל עד קבלת קרם חלק.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מניחים 2 כפות מהקרם עגבניות ומעל כף גדושה מהפריקה והעולש וארבעה קבבים ומזלפים מעט טחינה גולמית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון