הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם דלעת (מקולפת וחתוכה לקוביות 1X1 ס"מ)
150 גרם גזר (מקולף ופרוס לפרוסות דקות)
100 גרם גבעולי סלרי עלים (חתוך לקטעים של 1 ס"מ בערך)
150 גרם בצל חתוך לקוביות קטנות
3 קוביות שום כתוש קפוא (או 3 שיני שום כתושות)
1 כפית זנגביל מגורד
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית אבקת מרק בצל
¼ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
2 עלי דפנה
4 כוסות מים
כלים:
סיר אלומיניום 3 ליטר (רצוי יצוק עם תחתית עבה)
מוט בוחש חשמלי (בלנדר ידני)
אופן ההכנה
מטגנים את חתיכות הבצל בשמן זית בסיר 3 ליטר עם תחתית עבה.
כאשר הבצל משחים , מוסיפים את שאר המרכיבים ו-4 כוסות מים בוחשים ומכסים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה לרתיחה איטית במשך כ-½ שעה.
בסוף הבישול מכבים את האש וממתינים כ-5 דקות ומוציאים את עלי הדפנה.
משתמשים במוט בוחש חשמלי ומרסקים את המרק למחית אחידה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון