הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו תפוחי אדמה.
לרוטב:
400 ג' גבינה פטה
1 ליטר חלב רותח
חבילה קטנה של קרקרים
2 פלפלים חריפים מאד (מסוג אחי או הבאנרו. אם יש סוג פחות חריף, להוסיף עוד אחד)
2 שני שום
בצל קטן אחד
שמן
להגשה:
4 ביצים קשות חצויות
עלי חסה שטופים
זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים
אופן ההכנה
1. מרתיחים את תפחי האדמה במים מומלחים, מקלפים ומניחים להתקרר. פורסים לפרוסות לא דקות.
2. מטגנים את הפלפלים הקצוצים, עם שיני השום והבצל, ומניחים להתקרר.
3. בבלנדר, שים את המטוגנים שהצטננו, ומעט מהגבינה (מפוררת), ומוסיפים ת הקרקרים והחלב, טוחנים, ומוסיפים אט אט את כל חומרי הרוטב, שצריך להיות סמיך.
4. מסדרים בצלחת את עלי החסה, מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה, יוצקים את הרוטב, ומקשטים בביצים חצויות וזיתים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון