הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמים (בחום של 40-45 מעלות)
1 חבילת תערובת להכנה מהירה- עוגת וניל
4 כוסות קמח
4 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר לבן
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות סירופ תירס בהיר
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים במים החמים. הניחו בצד לתגובה ראשונית עד אשר נוצר מעט קצף מעל פני המים- משך של 10 דק' לערך. בזמן שהשמרים מגיבים בקערה גדולה מערבבים את תערובת הכנת העוגה המהירה יחד עם קמח. מערבבים היטב. מוסיפים את השמרים והמים לתערובת עם הקמח תוך ערבוב עדין עד שמתקבלת עיסה חלקה. מניחים במקום חם ומכוסה למשך שעה עד אשר הגודל מוכפל.
2. משמנים תבנית של 25X37 ס"מ עם דפנות גבוהות או שתי תבניות קטנות של 22X32 ס"מ. עם מרית מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח במיוחד. באמצעות מערוך/ לישה ביד, מרדדים את הבצק לצורת מלבן גדולה וארוכה. מברישים את הבצק שרודד בחמאה המומסת. בקערה קטנה ונקיה מערבבים יחד את הקינמון והסוכר, מפזרים מעל הבצק. מגלגלים את לכדי צורת רולדה גדולה, את הקצה אוטמים באמצעות מעט מים. חוצים באמצע. בכל חצי חותכים פרוסות דקות של 1.5-2 ס"מ. מניחים לפרוסות לתפוח במקום חם במשך חצי שעה או עד אשר הן מכפילות את גודלן.
3. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. בזמן שהמאפה תופח מערבבים בסיר עמוק על אש נמוכה את סירופ התירס והסוכר, מערבבים עד שמקבלים נוזל אחיד ולאחר מכן מורידים מן האש. כאשר המאפים תפחו, שופכים מעל הרולים את הסירופ החם ומניחים לו לטפטף גם על התבנית. מפזרים מעל שקדים טחונים, ומכניסים לתנור שחומם על 175 מעלות למשך 25 דקות או עד שהמאפה משחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון