חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רול קינמון ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד המאכלים הכי אהודים הן בארוחות הבוקר והן כנשנוש לצד הקפה הם "שבלולי הקינמון". מבין מתכוני העוגות והמתוקים, תגלו שזהו אחד מן המתכונים היותר קלים להכנה ומה שטוב, שאם נשאר אפשר לשמור במקרר, לחמם ולקבל מאפה עם ריח נהדר וטריות גם בחימום השני.
רול קינמון ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחד המאכלים הכי אהודים הן בארוחות הבוקר והן כנשנוש לצד הקפה הם "שבלולי הקינמון". מבין מתכוני העוגות והמתוקים, תגלו שזהו אחד מן המתכונים היותר קלים להכנה ומה שטוב, שאם נשאר אפשר לשמור במקרר, לחמם ולקבל מאפה עם ריח נהדר וטריות גם בחימום השני.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמים (בחום של 40-45 מעלות)
1 חבילת תערובת להכנה מהירה- עוגת וניל
4 כוסות קמח
4 כפות חמאה מומסת
2 כפות סוכר לבן
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות סירופ תירס בהיר
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים במים החמים. הניחו בצד לתגובה ראשונית עד אשר נוצר מעט קצף מעל פני המים- משך של 10 דק' לערך. בזמן שהשמרים מגיבים בקערה גדולה מערבבים את תערובת הכנת העוגה המהירה יחד עם קמח. מערבבים היטב. מוסיפים את השמרים והמים לתערובת עם הקמח תוך ערבוב עדין עד שמתקבלת עיסה חלקה. מניחים במקום חם ומכוסה למשך שעה עד אשר הגודל מוכפל.
2. משמנים תבנית של 25X37 ס"מ עם דפנות גבוהות או שתי תבניות קטנות של 22X32 ס"מ. עם מרית מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח במיוחד. באמצעות מערוך/ לישה ביד, מרדדים את הבצק לצורת מלבן גדולה וארוכה. מברישים את הבצק שרודד בחמאה המומסת. בקערה קטנה ונקיה מערבבים יחד את הקינמון והסוכר, מפזרים מעל הבצק. מגלגלים את לכדי צורת רולדה גדולה, את הקצה אוטמים באמצעות מעט מים. חוצים באמצע. בכל חצי חותכים פרוסות דקות של 1.5-2 ס"מ. מניחים לפרוסות לתפוח במקום חם במשך חצי שעה או עד אשר הן מכפילות את גודלן.
3. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. בזמן שהמאפה תופח מערבבים בסיר עמוק על אש נמוכה את סירופ התירס והסוכר, מערבבים עד שמקבלים נוזל אחיד ולאחר מכן מורידים מן האש. כאשר המאפים תפחו, שופכים מעל הרולים את הסירופ החם ומניחים לו לטפטף גם על התבנית. מפזרים מעל שקדים טחונים, ומכניסים לתנור שחומם על 175 מעלות למשך 25 דקות או עד שהמאפה משחים.
מגיש: magi
מקור:
שתף את המתכון