פשטידת גבינת פטה עם חצילים הופיע ביום שישי 22/2/08 בתוכנית של גידי גוב הולך לאכול brמאכל שאפיין את אנוסי ספרד br brמאפה לחם, חצילים ופטה brפשטידת האנוסים brמאפה חצילים של האנוסים מפורטוגל br brנאמר על המתכון בתוכנית "גידי גוב הולך לאכול": brהאהבה ללחם כל כך גדולה שהיא עלולה אפילו לסכן חיים. brמספרים על יהודי ספרד, שהיו מכינים מאפה מלחם, גבינת פטה וחצילים. brבזמן האינקוויזיציה העניין הזה של יהדות לא היה מי יודע מה פופולרי, והיהודים ניסו להתחזות לנוצרים, brויתרו על כל המנהגים ורק על המאפה הזה לא הצליחו לוותר וכך נחשפו. brושיהיה ברור, מדובר כאן באינקוויזיציה, במתיחה של העצמות עם גלגלים ענקיים וסכינים קטנות בקצה, brובכל זאת הם לא התאפקו. br brדיאנה רובננקו
|
|
פשטידת גבינת פטה עם חצילים הופיע ביום שישי 22/2/08 בתוכנית של גידי גוב הולך לאכול brמאכל שאפיין את אנוסי ספרד br brמאפה לחם, חצילים ופטה brפשטידת האנוסים brמאפה חצילים של האנוסים מפורטוגל br brנאמר על המתכון בתוכנית "גידי גוב הולך לאכול": brהאהבה ללחם כל כך גדולה שהיא עלולה אפילו לסכן חיים. brמספרים על יהודי ספרד, שהיו מכינים מאפה מלחם, גבינת פטה וחצילים. brבזמן האינקוויזיציה העניין הזה של יהדות לא היה מי יודע מה פופולרי, והיהודים ניסו להתחזות לנוצרים, brויתרו על כל המנהגים ורק על המאפה הזה לא הצליחו לוותר וכך נחשפו. brושיהיה ברור, מדובר כאן באינקוויזיציה, במתיחה של העצמות עם גלגלים ענקיים וסכינים קטנות בקצה, brובכל זאת הם לא התאפקו. br brדיאנה רובננקו
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חצילים צעירים וקלים
250 גרם גבינת פטה מפוררת או מגוררת
2 ביצים טרופות
2 פרוסות עבות של לחם לבן ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
1 כוס גבינת קשקבל מגוררת
5 כפות שמן חמניות
אופן ההכנה
קולים את החצילים. חופנים ומוציאים את בשר החציל. מניחים במסננת לחצי שעה.
קוצצים ומועכים את בשר החצילים בעזרת סכין או כף עץ (לא במעבד מזון!).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מניחים גבינת פטה, ביצים, לחם סחוט ומפורר, שני שלישים מגבינת הקשקבל ו-4 כפות שמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את החצילים המעוכים ומערבבים.
מניחים את התערובת בתבנית משומנת (לא חשוב איזו, ובלבד שהתערובת תהיה בעובי של 3-4 ס"מ). מפזרים עליה את שארית הגבינה ומטפטפים את השמן שנותר.
אופים כשעה עד שהמאפה מתייצב ומזהיב ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון