הוראות הכנה
מרכיבים
סקלופיני תפוחי אדמה בחמאת ערק
4 תפו"א אדום / בלו בל
1 כוס קמח לבן לציפוי
50 גר חמאה
2 כף שמן זית
2 שן שום
½ צרור עירית
1 לימון
קורט פלפל שאטה
פרמז'ן
שוט עראק
אופן ההכנה
קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח גס על להבה נמוכה לאחר רתיחה
מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט ממי הבישול בצד
פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1 ס"מ ומקמחים
במחבת ממיסים על להבה בינונית 25 גר חמאה ומעט שמן זית
מוסיפים את טבעות תפוחי האדמה השום הקצוץ ופלפל שאטה חריף
צולים את תפוחי האדמה מעט (כדקה מכל צד)
מוזגים למחבת 30 מ"ל ערק (צ'ייסר) ומאדים את האלכוהול
סוחטים למחבת מיץ מלימון אחד ומצמצמים דקה נוספת
מוסיפים את מי הבישול של תפוחי האדמה עד ל2/3 גובה הפרוסות
מוסיפים עוד 30 גר קוביות חמאה קרה
מכסים את המחבת ומבשלים כ5 דקות נוספות עד שהרוטב מתאחד
מפזרים עירית קצוצה וגילופי פרמז'ן ומגישים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון