חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שהפך להיט בכל בית בו הוכן.
מרק שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שהפך להיט בכל בית בו הוכן.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן זית או חמאהl
1 בצל גדול קצוץ דק
שיניים משני ראשי שום, קלופות וקצוצות דק
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר ציר עוף (וכן, אפשר מאבקת ציר איכותית)
1 עליה דפנה
2 ספלים של קוביות בגט ישן
3/4 כוס שמנת לבישול
1/2 כוס גבינת גרוייר או פרמג'אן מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן/חמאה בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים על אש בינונית בערך 10-12דקות עד קירמול, לא להשחים!
2. מוסיפים את היין, מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את עלה הדפנה, והציר, ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
5. מוסיפים את קוביות הלחם ומכבים את האש מיד.
6. מניחים ללחם לספוג נוזלים משך 10 דקות.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, פלפל שחור לפי הטעם.
8. טוחנים בבלנדר מוט עד שחלק לגמרי.
מגישים חם, עם גבינה מגוררת מעל.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון