הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם שורש " שוש קירח " טחון ומיובש
1150 מיליליטר מים
2 כפיות של " מי זוהר "
1 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה
1 ) הניחו בקערה 50 גרם של שורש " שוש קירח " טחון ומיובש
2 ) הוסיפו כפית של " סודה לשתיה "
3 ) הוסיפו 50 מיליליטר מים
4 ) לאחר עירבבו עם מעט " מי זהר "
5 ) הניחו לייבוש במשך שעה ( רצוי לצד השמש )
6 ) לאחר מכן הניחו על בד סופג ועיטפו את הכל בתוך קנקן
7 ) הוסיפו לתוך הקנקן עוד 500 מיליליטר מים
8 ) הכניסו למקרר למשך 24 שעות לקירור
9 ) לאחר מכן הוציאו הכל מתוך המקרר והשאירו רק את המיץ בלי הבד הסופג עם השורשים
10 ) הוסיפו 600 מיליליטר מים לקנקן
המשקה מוכן ! . לרוויה !
נהוג לשפוך את המשקה אל כד אחר מגבוהה כדי ליצור קצף , מנהג זה קרוי : " תשרייה " .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון