הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל גדול
1 ראש שום מופרד לשיניים
½1 כפות חוויאג' למרק
800 גרם ירקות קפואים (סנפרוסט : שעועית עדינה, לקט נורמנדי, שעועית צהובה חתוכה, שעועית ירוקה חתוכה )
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי
1 כף מרק בצל
מים לכסוי הירקות בסיר + 1 כוס
סיר 3 ליטר עם מכסה תואם.
כלי פלסטי (כ- 2 ליטר) להכנה מוקדמת של הירקות.
כף במבוק לבחישה וכף רגילה להוספת התבלינים
אופן ההכנה
יוצקים שמן זית בסיר ומחממים על אש גבוהה
קולפים את הבצל וחותכים לקוביות של כ-1 ס"מ ומעבירים לסיר.
בוחשים את הבצל בסיר עם כף עץ מספר פעמים עד שמתחיל להשחים בקצוות. מסירים מן האש .
בינתיים מפרקים את ראש השום לשניים וקולפים כל שן.(טיפ: לחתוך כל שן בשלושה חתכים , אחד בכל קצה ואחד לאורך , השן תיפרד מקליפתה בקלות)
לפרוס את שיני השום הקלופות לפרוסות דקות ולהוסיף לבצל שבסיר.
להחזיר לאש למשך 1 דקה תוך בחישה ולהוריד מן האש.
להכין את הירקות הקפואים בסיר הפלסטיק , להוסיף מי ברז לכסוי הירקות.
ירקות גדולים (כמו ברוקולי וכרובית) לחתוך לקטעים קטנים יותר.
להחזיר את הסיר אל האש ולהוסיף את הירקות עם המים.
לבחוש ולתבל עם חוויאג' , מלח, פלפל, אבקת מרק עוף ואבקת מרק בצל.
לבחוש היטב ולבדוק תיבול ע"י טעימה.
להביא לרתיחה , לבחוש מידי פעם , כאשר רותח להעביר לאש קטנה לכסות ולבשל במשך 20 דקות.
בגמר הבישול , לקרר מעט ואפשר להגיש בצלחות (למי שאוהב ? להוסיף שקדי מרק)
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון