חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת תפוחי אדמה עם כרשה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה טעימה ופשוטה להכנה.
פשטידת תפוחי אדמה עם כרשה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה טעימה ופשוטה להכנה.
הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה לבנים
150 גרם כרשה (לוף)
1 כפית אבקת מרק בצל
2 כפות קמח תופח
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מעט סולת לזריה בתבנית
קערת פיירקס בקוטר כ 22 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-180°C
קולפים את תפוחי האדמה , שוטפים במים וחוצים כל תפוח. מרסקים את תפוחי האדמה במעבד מזון לאטריות עבות.
שמים את תפוחי האדמה במסננת וסוחטים את כל הנוזלים (כמה שאפשר) ומשאירים בצד לטפטוף לכלי.
בינתיים פורסים את הכרשה לחצי לאורך ואח"כ לפרוסות דקות. מטגנים בשמן הזית במחבת תוך בחישה כ-5 דקות עד להזהבה קלה.
מעבירים את הכרשה עם השמן אל קערה עמוקה ומוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים 4 ביצים טרופות , מלח, קמח ואבקת מרק בצל.
(אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה- לא חובה).
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
משמנים את קערת הפיירקס בתרסיס שמן זית ומפזרים מעט סולת על הדפנות.
מעבירים את התערובת לקערת הפיירקס ואופים 45-50 דקות עד השחמה יפה מסביב ולמעלה.
מקררים כ-15 דקות ואפשר להגיש.
בתיאבון
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון