הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוזים שטופים היטב
75 גרם חמאה רכב
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 כוס שקדים טחונים
1 וחצי קמח תופח
לסירופ:
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
1. שמים את התפוזים השטופים בסיר עם מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מסננים ומקררים. מרסקים את התפוזים השלמים לרסק חלק במעבד מזון.
2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ 5 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת , תוך כדי עבודת המכשיר.
3. מוסיפים את השקדים והקמח וגם את רסק התפוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית 26 מרוחה בחמאה ובזוקה בסוכר ואופים ב 170 מעלות כ 50 דקות.
5. בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כ 15 דקות עד שמתקבל סירופ.
6. יוצקים את הסירופ על העוגה החמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון