הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן תירס
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
חצי כוס חמאת בוטנים
2 כוסות חלב קוקוס
רבע כוס רוטב סויה
2 כפיות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
100 גרם בוטנים מרוסקים
אופן ההכנה
בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים תוך כדי בחישה עוד כדקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את חלב הקוקוס בהדרגה ותוך כדי בחישה מתמדת, עד לקבלת תערובת בדרגת סמיכות של שמנת. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עוד כחמש דקות, מסירים מהלהבה ובוחשים פנימה מחצית מכמות הבוטנים. מאחסנים במקרר.
יש להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה ולזרות את הכמות הנותרת של הבוטנים מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון