הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח
שליש כוס שמן
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח
1 כף זעתר
½ ק"ג חזה הודו קצוץ
1 כפית אבקת קארי
1 כף אבקת מרק בצל
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 בצל קצוץ
¾ כוס מים
שמן לטיגון רגיל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמח והשמן ליצירת פירורים. מוסיפים את הביצה, המים, קורט המלח והזעתר ולשים לבצק אחיד ופריך. מניחים לנוח במקרר.
במחבת מחממים מעט שמן. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את ההודו. סוגרים היטב מכל הכיוונים. מוסיפים את אבקת הקארי, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס רחבה. מניחים מהבשר והקארי במרכז כל עיגול, סוגרים היטב, מהדקים ומניחים בצד. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסונים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מחזירים את המחבת לאש, יוצקים לתוכה מים ומוסיפים את אבקת מרק הבצל ואבקת מרק הפטריות. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
בצלחת ההגשה מניחים 4 כיסונים לאדם ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון