הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שריר בקר חתוך לקוביות קטנות
1 גזר פרוס דק
2 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
1 כוכב אניס
4 שיני שום קלופות
1 בצל קלוף
1 כף אבקת מרק בקר
חופן גבעולי שמיר
חופן גבעולי פטרוזיליה
מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים בסיר את שמן הזית. סוגרים היטב את הבשר מכל הכיוונים ומוסיפים מים כדי רבע גובה הסיר. מוסיפים את השום, עלי הדפנה וכוכב האניס. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כך כארבעים דקות. מסירים מהאש, מסירים בכף מחוררת את מעט הקצף שנוצר ומסלקים את השום, האניס ועלי הדפנה. מוסיפים מים כדי שני שליש גובה הסיר ומחזירים לגז על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל, אבקת המרק, תפוחי האדמה, הגזר, הפטרוזיליה והשמיר ומעט מלח (כשתי כפיות) ופלפל (כחצי כפית). מבשלים עם מכסה סגור על אש נמוכה כארבעים דקות נוספות. לפני ההגשה מסלקים מהסיר את הירק ואת הבצל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון