הוראות הכנה
מרכיבים
10 בצלים בינוניים
50 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 ליטר מים
אופן ההכנה
פורסים את הבצלים לפרוסות בינוניות, מחממים בסיר עם תחתית עבה ורחבה את החמאה ומוסיפים את הבצלים ואת המלח (4 כפיות) והפלפל (2 כפיות), הכמות של המלח אמנם גדולה אבל המטרה שלה היא לגרום לבצל להעשיר את טעמו ולא לתבל את המרק. מכסים לאחר ערבוב קצר את התערובת בנייר אפיה ומאדים על אש נמוכה כשעה וחצי, ניתן לערבב את התערובת כל מספר דקות אם משתמשים בסיר עם תחתית דקה. לאחר סיום האידוי מסירים את נייר האפיה מגבירים את האש ומשחימים את הבצל עד למצב שהוא כמעט שרוף וכולו דבוק לתחתית הסיר לאחר מכן מוסיפים כוס מים רותחים ומגרדים את הבצל מהתחתית חוזרים על הפעולה שוב ולבסוף מוסיפים 2 ליטר מים, התוצאה היא מרק עשיר בטעם של בצל בצבע כהה ומדהים וחשוב לזכור ללא תוספות של אבקות למיניהם רק הטעם המדהים והבריא של הבצל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון