הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם שזיפים שחורים (סנטה רוזה) חצויים ומגולענים
200 גרם אוכמניות (ניתן להשתמש גם בקפואות)
750 גרם סוכר
1 מקל וניל
100 מ"ל ליקר קסיס
אופן ההכנה
מניחים את הפירות בקערה. מכסים אותם בסוכר. חוצים את מקל הווניל ובעזרת גב הסכין מוציאים ממנו את גרגרי הווניל ומניחים בקערה מניחים בקערה גם את חצאי המקל הריקים. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך 8 שעות לפחות במקום אפל וקריר (לא במקרר).
מעבירים את תכולת הקערה לסיר ומניחים על הכיריים על אש נמוכה. מוסיפים את ליקר הקסיס ומערבבים. כך מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה או עד שמסמיך (אך לא הופך לקרמל) תוך ערבוב אחת למספר דקות (צריך לערבב די הרבה יחסית). בתחילת הבישול יש לנקות את הקצף שנוצר למעלה.
לאחר שמוכן יוצקים בעודו חם לצנצנות זכוכית מעוקרות (מתקבל קצת פחות מליטר קונפיטורה). מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומאכסנים במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון