הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג לוקוס במשקל 1.2 ק"ג נקי ופרוס
4 עגבניות פרוסות לעיגולים
2 עגבניות קצוצות
1 פלפל ירוק פרוס לטבעות
¼ כוס כוסברה קצוצה
חופן גבעולי כוסברה
3 פלפל צ'ילי קצוצים דק
10 שיני שום קצוצים דק
3 שיני שום פרוסים
2 כפיות רסק עגבניות
1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות (כ-200 גרם)
¼ כוס שמן זית
½ ליטר ציר דגים
¼ כוס יין לבן
¼ כוס מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר רחב ועמוק מחממים את שמן הזית ביחד עם שיני השום הקצוצות ופלפל הצ'ילי. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק העגבניות, היין, הציר, המים והכוסברה הקצוצה. מבשלים על אש גבוהה כעשרים דקות, לצמצום קל ביותר של הנוזלים, תוך ערבוב מדי פעם. מסדרים את הדגים בתוך הרוטב בשכבה אחה אחת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מעל הדגים מפזרים את השום הפרוס ומסדרים את העגבניות הפרוסות והפלפל הפרוס. מניחים מעל הכל את גבעולי הכוסברה. מכסים ומבשלים כך כעשרים דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל (לאחר טעימה). מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשר דקות (ללא מכסה).
מוציאים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון