הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 כוסות קמח (כ-300 גר0)
2 כפות אבקת אפייה
1 ביצה
1 חלמון
1 חלבון
קורט מלח
50 גרם סוכר
מעט סוכר לזרייה
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס חלב
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, 50 גרם סוכר ומלח. מערבבים פנימה את החמאה ולשים ליצירת פירורים. מקציפים את הביצה והחלמון הנוסף לקבלת קצף רך, יוצקים לחלב, מערבבים ומעבירים לקערת הפירורים. מעבדים את הבצק לכדור מוצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-2 ס"מ. חותכים בבצק עיגולים בקוטר של 5 ס"מ בעזרת חותכן או כוס ןמעבירים לתבנית אפייה משומנת במרחק של כ-3 ס"מ אחד מהשני. מקציפים מעט את החלבון בעזרת מזלג ומברישים איתו את החלק העליון של עיגולי הבצק. זורים מעל סוכר. אופים בין 15 ל-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות עד להשחמה קלה.
מגישים מייד עם חמאה, קצפת או עם שמנת וריבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון