חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלת שבת מתוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה שאמא היתה עושה ביום שישי והייתה צריכה להחביא אותם שישאר משהו לשבת
חלת שבת מתוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה שאמא היתה עושה ביום שישי והייתה צריכה להחביא אותם שישאר משהו לשבת
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
21 1 כפות שמרים יבשים או קובית שימרית
21 כוס סוכר
כף מלח
21 כוס שמן
22-1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
להשים את הקמח בקערה ליצור גומה ולהשים את השמרים הסוכר והמלח להוסיף מיד את המים לערבב בעזרת כף לקבלת גושים (פה הדבר החשוב להניח כ-10 דק' לא יותר)
שלב ב'
להוסיף את השמן לעבד את הבצק טוב (כשאתם מעבדים את הבצק ואתם מרגישים שהוא דביק ניתן להוסיף מעט קמח עד שמרגישים בצק רך ונוח לעבודה)
להתפיח כ-שעה וחצי שעתיים
לקלוע ולמרוח חלמון ביצה (אפשר להוסיף שומשום או פרג)
לאפות בחום 180 בערך לבדוק שהחלה מקבלת צבע זהוב חום גם מלמטה
בתאבון
קובי
מגיש: קובי10
מקור:
שתף את המתכון