הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר עם מעט שומן עליו (רצוי מספר 2) חתוך לקוביות
1 ק"ג בצל פרוס
750 גרם גזר פרוס לרצועות קצרות ודקות
5-6 שיני שום לא קלופות אך שטופות
1.2 ליטר מים
1 ק"ג אורז
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר ברזל גדול (רצוי קאזאן) מחממים שמן בגובה 1 ס"מ מעל תחתית הסיר. כאשר השמן רותח מכניסים את הבקר ומטגנים עד לסגירת הבשר. מוסיפים את הבצל. מטגנים ביחד עד שהבצל מזהיב במעט (לוקח מעט זמן). מוסיפים כפית מלח ואת הגזר. מערבבים היטב ומבשלים ביחד כחמש עד שבע דקות. מוסיפים את המים ומוסיפים מלח כך שיהיה מעט מלוח. כאשר מגיע לרתיחה מוסיפים את האורז והשום, בוחשים קלות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כרבע שעה. מנמיכים את האש לעשרים דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון