הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב הבצל:
2 בצלים גדולים מאד
1/3 כפית סודה לשתיה
שמן זית
5 כפות מים
לקציצות:
1/2 קג' הודו טחון מכל סוג שהוא
4 פרוסות לחם לבן לא טרי
2 ביצים
פטרוסיליה
שמיר
שום כתוש
פלפל ,מלח
אופן ההכנה
לרוטב הבצל:
1. קוצצים את הבצל במעבד מזון לחתיכות גסות ומעבירים אותו לסיר כבד.
2. מוסיפים לבצל 5 כפות מים וסודה לשתיה.
3. סוגרים במכסה אטום ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מתאדים הבצל מתרכך והופך להיות חום מאד, מוסיפים שמן זית ומטגנים מעט את הבצל המאודה.מורידים מהאש.
תערובת קציצות:
1.במעבד המזון קוצצים את הלחם לפרורים דקים.
2. מוסיפים למעבד (עם פרורי הלחם) שום פטרוזיליה ושמיר (אם אוהבים הרבה ירוק מוסיפים הרבה) ומערבבים הכל יחד במעבד המזון.
3. מעבירים את התערובת הירוקה לקערה עם הבשר הטחון מוסיפים שתי ביצים , מלח, פלפל ומי שאוהב כמון ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
4. מחזירים את הבצל המאודה לאש ומוסיפי כחצי כוס מים.כשהמים רותחים מוסיפים מלח, פלפל . יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומכניסים לתוך הרוטב.
5. מבשלים תוך רתיחה עדינה כחצי שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון