הוראות הכנה
מרכיבים
בשר כבוש
1 ק"ג חזה בקר
1 כפית גדושה סודיום או סלפטר או סליטרה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים ובבית מרקחת)
2 כפיות גדושות מלח גס
1 כפית גדושה פלפל שחור, גרוס גס
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
2 כפיות שום כתוש
15 עלי דפנה
אופן ההכנה
הכנה:
1. מערבבים את התבלינים, ללא עלי הדפנה. מורחים את הבשר מכל צדדיו בתערובת, עוטפים בעלי דפנה. עוטפים היטב בנייר פרגמנט, מניחים במקרר כשהתפר כלפי מטה. מצננים כארבעה ימים.
2. מסירים את הנייר ושמים את הבשר בסיר רחב, מוסיפים מים לכיסוי. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך אך לא מדי.
3. פורסים ומגישים חם או מצננים היטב ומכינים כריך על מצע חרדל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון