הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח חיטה מלאה
1 כפית שמרים
קורט סוכר
קורט מלח
מים עד ליצירת בצק רך
1 חבילה (250 גר') בורגול דק (גרש)
לרוטב:
2 בצלים
1 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים טחונים דק
1 כפית סומק
כמון לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
הבצק:
לשים את כל החומרים לבצק חוץ מהבורגול עד ליצירת בצק
רך.
בוצעים לעיגולים קטנים ומגלגלים כל כדור בצק בקמח
הבורגול. מתפיחים כ 15 דקות
מפזרים קמח על משטח גדול, ושוטחים את העיגולים למשטח
עגול ודק. מרדדים את הכדורים לפיתה עגולה בעובי פיתה
רגילה לערך.
לרוטב:
מגרדים את הבצלים בפומפייה על הצד העבה, שוטפים במים
וסוחטים.
טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים. מוסיפים את
הכמון, הפלפל השחור, הסומק והמלח.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לרבות שמן הזית למחית אחידה ומורחים על
גבי הפיתות (כדאי להשאיר "שוליים" חיצוניים של שני ס"מ
לערך, כך שפיזור הרוטב יעשה מהשוליים למרכז). אופים
בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשבע דקות
עד השחמת שולי הבצק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון