https://youtube.com/watch?v=QJ1oE-KDntQ
הוראות הכנה
מרכיבים
נקניקיות צוריסוס ביתיות
3 ק"ג בשר בקר (רצוי צוואר)
1 ק"ג שומן בקר
5 כפות מלח
2 כפות פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה חריפה
5 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות כמון טחון
1 ראש שום טרי טחון
1 ספל מי קרח
10 מטר מעיים טבעיים או מלאכותיים
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. טוחנים את הבשר והשומן יחד במטחנת בשר, דרך רשת חורים בעובי ארבעה מ"מ.
2. מערבבים את כל התבלינים עם מי הקרח ומוסיפים לתערובת הבשר והשומן. מערבבים היטב. מקפידים שהתערובת לא תתחמם מדי כדי לשמור על מוצקות השומן.
3. הכנת הנקניקיות: מכניסים את התערובת לתוך המעיים ומסובבים אחרי מילוי
כל נקניקיה מגלגלים כמה פעמים על מנת לסגור אותה.
4. מניחים במקרר לכארבע שעות לפני הצלייה. בשלב זה אפשר גם להקפיא את הנקניקיות עד השימוש, ולפני הטיגון או הצלייה להפשיר בזהירות.
5. מניחים את הנקניקיות על רשת חמה לאחר שהגחלים אפרפרות ואין אש גלויה, או מטגנים במחבת כארבע דקות מכל צד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון