הוראות הכנה
מרכיבים
3פרוסות רגלי עגל(מומלץ)
1ק"ג שפונדרה/אסאדו ללא עצם/חזה/ או 5 רבעי עוף
8תפוא"ד בינוניים קלופים
4שיני שום קלופים
10שזיפים יבשים
1כפית פלפל שחור
1/2כף מלח
(ניתן להוסיף קישקע)
1כוס תה רגיל חזק
1/2 כוס סוכר לקרמל
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.בסיר גדול ממיסים 200 ג"ר מחמאה
2.מניחים את רגלי העגל והבשר חתוך לחתיכות גדולות כ 250 לנתח
מפזרים את התבלינים ומעליהם את תפוא"ד הקלופים
3.מוסיפים את כוס התה ומפזרים את השזיפים מוסיפם מים עד לכיסוי
החוומרים ומרתיחים כאשר המים רותחים מכינים קרמל מחצי הכוס סוכר
(בסיר קטן מניחים את הסוכר עם 1/2 כפית מים מערבבים עד לקבלת
תערובת זהובה חומה)מוסיפים לסיר הרותח ומכסים היטב לאחר כ 5דקות
מעבירים ללהבה קטנה/פלטת שבת/או
בתנור ב100 מעלות ל 8 שעות ללילה כרבע שעה לפני ההגשה לנקז נוזלים
ולהמשיך לבשל על אש קטנה או בתנור ליבוש התוכן
*ניתן להחליף את הבשר בעוף עם העור
*ניתן לעשות צימחוני יש להוסיף 5 גזרים מקולפים
וחתוכים לחצי ולהוסיף עוד 50 ג"ר מחמאה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון