הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת2 כוסות סירופ
4 כוסות מיץ רימונים סחוט בבית, או קנוי אבל טהור. לא גרנדין
אופן ההכנה
אופן ההבכנה
1. שופכים את מיץ הרימונים לסיר או למחבת בעלת
שוליים גבוהים ומביאים לרתיחה על אש גדולה
2. מנמיכים את האש כך שתישמר רתיחה מתונה וקבועה,
ומבשלים תוך כדי ערבוב מעת לעת בכף עץ
3. לאחר 20-30 דקות כמות המיץ תצטמצם לכדי מחצית
והסירופ יתחיל להתעבות
4. כדי לבחון את המרקם של הסירופ טובלים בתוכו כף,
אם הכף יוצאת מהסיר נקייה למדי, ממשיכים בבישול.
אם הכף יוצאת מכוסה בסירופ, והסירופ מחליק ממנה
באיטיות, הצלחתם! שיטה נוספת לבדוק את מידת
הסמיכות היא לטפטף כף של סירופ על צלחת מקוררת
ולהמתין כמה דקות )על-מנת להאיץ את תהליך הבדיקה
אפשר להכניס את הצלחת עם הסירופ למקרר(. אם
הסירופ נע על פני הצלחת באיטיות, סימן שהוא
מוכן. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו להתקרר
לגמרי
5. אם הסירופ עדיין נוזלי, ממשיכים לבשל. שימו לב
להתעבות של הסירופ ובדקו אותו שוב כעבור כמה
דקות. אם אתם מעוניינים בסירופ סמיך מאוד,
המשיכו לבשל והסירו מהאש רק כאשר הסירופ מגיע
לסמיכות הרצויה או מעט קודם לכן, הסירופ ממשיך
להתעבות בזמן שהוא מתקרר.
6. את הסירופ המוכן שופכים לתוך צנצנת וסוגרים
במכסה הדוק. ניתן לשמור את הסירופ במקרר לתקופה
של עד ששה חודשים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון