הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פירורי עוגיות לימון
70 גרם חמאה מומסת
מצרכים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
100 גרם אבקת סוכר
גרגרים מ- 1/2 מקל וניל
שקית וחצי גלטין מומס במים חמים
2 מיכלי שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה מאוד
חומרים לציפוי:
אפשרות א':
3 יח מנגו מרוסקים ללא הגלעין
7 גרם ג'לטין
אפשרות ב':
רכז פירות קפוא של פריגת
1 שקית גלטין
אופן הכנת התחתית
אופן ההכנה
לתחתית:
1.מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת
ומהדקים לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מקפיאים עד השימוש.
2.מכינים את המלית: מערבבים )לא מקציפים!( גבינה,
אבקת סוכר וגרגרי וניל לתערובת חלקה.
3.ממיסים את הג'לטין עם 1/2 כוס מים קרים
וממתינים 2 דקות. מחממים )לא מרתיחים( את המים
והג'לטין: 20 שניות במיקרוגל עד שהג'לטין נמס
והנוזל חלק ושקוף, ללא גושים. מוסיפים בבת אחת
לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
4.מקפלים לתערובת את הקצפת. יוצקים על בסיסי
העוגות, ומצננים במקרר 4-3 שעות.
אופן הכנת הציפוי.
1. ממיסים את הג'לטין על פני 1/2 כוס מים קרים
וממתינים 2 דקות. מחממים )לא מרתיחים( את המים
והג'לטין: 20 שניות במיקרוגל או עד שהג'לטין
נמס והנוזל חלק ושקוף, ללא גושים. מוסיפים בבת
אחת לקערה עם רסק המנגו או לקערה עם רכז הפרי
2. יוצקים בעדינות על פני העוגה ומקררים 5-4 שעות
נוספות לפני ההגשה )אין צורך בזיגוג(.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון