חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת הטורט מ"ס 1 בעולם עוגת "היער השחור "(קלאסיקה שלא עוברת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת היער השחור נוסטלגית אצילית מדהימה קלאסית brאין קונדיטוריה באזור "שוורצוולד" בגרמניה שלא תמצאו אותה
עוגת הטורט מ"ס 1 בעולם עוגת "היער השחור "(קלאסיקה שלא עוברת)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת היער השחור נוסטלגית אצילית מדהימה קלאסית brאין קונדיטוריה באזור "שוורצוולד" בגרמניה שלא תמצאו אותה
הוראות הכנה
מרכיבים
עוגת היער השחור עוגה מדהימה
המצרכים
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
4 ביצים
70 גרם שקדים טחונים
100 גרם שוקולד מריר מגורד דק
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
3 כפיות אבקת אפיה )לא טעות, אנחנו צריכים גובה בעוגה הזאת(
7 כפות ליקר דובדבנים או יין מתוק
שני מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת דובדבנים חמוצים )משומרים, בתוך צנצנת עם נוזל(
1 כף נוספת של שוקולד מריר מגורד
.
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.משמנים קלות תבנית קפיצית מספר 26
2.מחממים תנור ל - 180 מעלות
3.מקציפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד
שמקבלים עיסה תפוחה ובהירה
4.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים להקציף
5.מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד המגורד דק
6.מערבבים פנימה את הקמח ואת הקורנפלור ואת אבקת
האפייה
7.מעבירים את העיסה לתבנית, אופים במשך 30-40 דקות
בחלק התחתון של התנור )מתחת לאמצע(
8.מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך שעתיים
לפחות. לא לנסות לטפל בה לפני כן.
9.עם סכין גדולה וחדה או בשיטת החוט הנכרך ונמתח
חותכים את העוגה לשלוש שכבות
10.על השכבה התחתונה מזליפים קצת מליקר הדובדבנים
11.מקציפים את השמנת המתוקה עם קצת סוכר לפי טעמכם
12.מניחים את הדובדבנים במסננת, שכל הנוזלים יתנקזו מהם
13.על הבסיס שכבה הראשונה מורחים שכבת שמנת בערך
בעובי 2 ס"מ, וומסדרים מעליה בערך מחצית מהדובדבנים
14.חוזרים בדיוק על אותה פעולה עם השכבה השניה,
כלומר: הזלפת ליקר, שכבת שמנת, הנחת דובדבנים.
)שומרים 10-12 דובדבנים לעיטור בראש העוגה. (
15.מכסים בשכבה השלישית מזלפים עליה את שארית הליקר
מצפים אותה בשכבת קצפת, ואת מה שנשאר מהקצפת
מכניסים לשקיק זילוף
16.מפזרים מלמעלה את כף השוקולד המגורד
17.בעזרת שקיק הזילוף )אפשר גם עם סתם שקית ניילון
שמנקבים חור קטן באחת הפינות שלה( עושים קישוט
של גבעה קטנה דמויית פרח בשוליים החיצוניים -
בהיקף -- של העוגה, ובראש כל תלולית כזאת תוקעים
דובדבן.
כשפורסים, פורסים כך שבכל מנה תהיה תלולית קצפת עם דובדבן
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון