הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגת דבש:
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס דבש
1/2 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 2 כוסות קמח
1 כוס קפה (1 כפית קפה נמס +1 כוס מים)
למוס חלבה:
250 גרם חלבה מפוררת
½1 כוסות חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
4 כפיות אבקת ג'לטין + 1/2 כוס מים
250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
למוס דבש:
2 כוסות חלב
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
4 כפיות אבקת ג'לטין + 1/3 כוס מים
1 כוס דבש
250 מ"ל שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: מקציפים חמאה עם סוכר לקבלת קרם. מוסיפים בהדרגה את הביצים, ואחר כך דבש ותבלינים. מוסיפים קמח וקפה לסירוגין, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות. מצננים ופורסים ל-3 בסיסים.
2. מכינים מוס חלבה: בסיר מביאים לרתיחה חלבה, חלב ושמנת. במיקסר מערבלים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. יוצקים מעט מתערובת החלב החם, משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר. מבשלים כ-3 דקות להסמכה, מעל להבה נמוכה. מסננים ומוסיפים את הג'לטין המומס. (צריך לחמם אותו עד שהוא נמס במיקרו) מצננים היטב ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
3. מכינים מוס דבש: בסיר מביאים לרתיחה חלב. במיקסר מערבלים חלמונים וסוכר על לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. יוצקים מעט חלב חם, משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר. מבשלים כ-3 דקות מעל להבה נמוכה.
מסננים ומוסיפים את הג'לטין המומס והדבש. מצננים היטב ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים גם אותם למוס.
4. מרכיבים את העוגה: מניחים בתחתית התבנית בסיס עוגת דבש. יוצקים מעליו מוס חלבה ומעליו מנחים בסיס שני של עוגת דבש ויוצקים מעל מוס דבש., מחליקים יפה ושומרים במקפיא שעתיים להתייצבות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון