הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות קמח מלא מנופה
3 ביצים
1 כף שמן זית
1 גבעול עלי אורגנו טריים (ללא הגבעול) קצוצים
קורט מלח
250 גרם בשר בקר טחון
3 שיני שום קצוצות
מעט שמן לטיגון
1 בצל קטן פרוס דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4 פטריות שמפיניון חתוכות
½ פלפל צ'ילי קצוץ
1 כף רסק עגבניות
2 כפות ממרח זיתים שחורים
2 עלי ריחן קצוצים
מים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל
אופן ההכנה
יוצרים בצק מהביצים, הקמח, שמן הזית, האורגנו וקורט המלח. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הבשר הטחון יחד עם שן שום קצוצה אחת. מטגנים ומפוררים את הבשר בעזרת כף עץ עד שמוכן. מסירים מהאש ומעבירים לכלי בצד. שוב מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את השום, הצ'ילי והפטריות ומטגנים ביחד כחצי דקה. מוסיפים את העגבנייה, הריחן ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים מים (כשתי כוסות) ואת ממרח הזיתים. מערבבים ומבשלים עד שמאדים רבע מהכמות (נשאר שלושת רבעי הכמות). ממחים בעזרת ממחה ידני לתערובת שהיא גם חלקה וגם קצת גושית. מסירים מהאש ומניחים בצד.
מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לשני עיגולים. מרדדים כל עיגול לעלה דק. בעזרת פורמה קורצים עיגולים קטנים מהבצק. מניחים על מחצית מהעיגולים מהבשר הטחון ומרטיבים את שוליהם במעט מים. סוגרים ומהדקים עם העיגולים הנותרים. מבשלים בסיר עם מי מלח מבעבעים במשך חמש עד שבע דקות. מסננים ומעבירים את הרביולי לכלי חסין אש. יוצקים את הרוטב מלמעלה ועליו את גבינת הפרמזן. המגוררת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר עד שתים עשרה דקות. מגישים מייד חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון