הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
11/2 כוסות קמח רגיל
1 כף סוכר דק
קורט מלח
1/2 כוס חמאה
1 ביצה מופרדת
1 כף מיץ לימון
1-3 כפות מים
למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כוס דבש
3 ביצים
1 כף מיץ לימון
קליפה מגוררת מחצי לימון
1-2 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
1. מעבירים לקערת מעבד מזון את כל חומרי הבצק, מלבד
החלבון )אותו שומרים בצד(. צרים כדור מהבצק.
2. עוטפים בנילון נצמד ומצננים במשך 30 דקות.
3. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
4.טורפים את הגבינה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים תוך
כדי טריפה את הדבש, מיץ הלימון, קליפת הלימון
וקינמון.
5.משמנים תבנית פאי בגודל .26/24
6.מרדדים את הבצק ומרפדים בו את התבנית. טורפים את החלבון הנותר,
ומברישיםבו את הבצק )את הבצק שנותר שומרים לקישוט
הפאי(.
7.יוצקים את מלית הגבינה על הבצק. מקשטים בשאריות
הבצק - לפי הטעם האישי.
8.אופים 15 דקות ב- 200 מעלות. מורידים את החום ל- 170 מעלות ואופים
עוד30 דקות. מכבים את התנור, פותחים
את הדלת ומשאירים את המאפה בתנור עד שהוא מתקרר.
מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון